
Ainekset
-
4 isoa (á 200-250 g)jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
- Papu-kalatahna
-
1 prk (n. 230 g)valkopapuja suolaliemessä
-
2 rklsitruunanmehua
-
¼ tlsuolaa
-
100 gpurjoa
-
1 prk (n. 120 g)kalasäilykettä öljyssä (esim. muikku, sardiinit)
Valmistusohje
1. Pese perunat, pistele haarukalla kuoreen reikiä ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, perunoiden koosta riippuen.
2. Valuta valkopavut lävikössä. Soseuta pavut, sitruunanmehu ja suola sauvasekoittimella.
3. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti lehtiruotien välistä ja hienonna silpuksi. Lisää purjopalat ja säilykekalat öljyineen papuseokseen. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin perunoiden kypsymisen ajaksi.
Vinkki
Sydänmerkittyjä kalasäilykkeitä löytyy moneen makuun. Valitse täältä suosikkisi
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Uuniperunoita ja kalatahnaa
Uuniperunoiden kyytipojan kalatahnan pohjaksi soseutetaan purkillinen miedonmakuisia, proteiinirikkaita valkopapuja perinteisen kermaviilin sijaan.
Uuniperunoiden kyytipojan kalatahnan pohjaksi soseutetaan purkillinen miedonmakuisia, proteiinirikkaita valkopapuja perinteisen kermaviilin sijaan.
Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4 isoa (á 200-250 g)jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
- Papu-kalatahna
-
1 prk (n. 230 g)valkopapuja suolaliemessä
-
2 rklsitruunanmehua
-
¼ tlsuolaa
-
100 gpurjoa
-
1 prk (n. 120 g)kalasäilykettä öljyssä (esim. muikku, sardiinit)
Valmistusohje
1. Pese perunat, pistele haarukalla kuoreen reikiä ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, perunoiden koosta riippuen.
2. Valuta valkopavut lävikössä. Soseuta pavut, sitruunanmehu ja suola sauvasekoittimella.
3. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti lehtiruotien välistä ja hienonna silpuksi. Lisää purjopalat ja säilykekalat öljyineen papuseokseen. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin perunoiden kypsymisen ajaksi.
Vinkki
Sydänmerkittyjä kalasäilykkeitä löytyy moneen makuun. Valitse täältä suosikkisi
Valmistusohje
1.
Pese perunat, pistele haarukalla kuoreen reikiä ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, perunoiden koosta riippuen.
2.
Valuta valkopavut lävikössä. Soseuta pavut, sitruunanmehu ja suola sauvasekoittimella.
3.
Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti lehtiruotien välistä ja hienonna silpuksi. Lisää purjopalat ja säilykekalat öljyineen papuseokseen. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin perunoiden kypsymisen ajaksi.
Vinkki
Sydänmerkittyjä kalasäilykkeitä löytyy moneen makuun. Valitse täältä suosikkisi
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g