Kalapuikot silakasta
Itsetehdyt, rapeat kalapuikot wasabikastikkeella on herkullinen pikaruoka arkeen. Kysy kalatiskiltä valmiiksi nahattomia fileitä, niin ruuanvalmistus sujuu entistä sukkelammin.
Raaka-aineet
- Kalapuikot
-
600 gsilakkafileetä
-
2 dlruiskorppujauhoa
-
1 tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
-
Sydänmerkki-tuote2 rkltuoretta korianteria
-
1kananmuna
- paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai juoksevaa margariinia
- Wasabidippi
-
2 dlkreikkalaista jogurttia
-
2 tlwasabia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunanmehua
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Aloita valmistamalla wasabidippi. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
2. Poista nahka silakkafileistä. Samalla file puolittuu pituussuunnassa sopivaksi suupalaksi.
3. Sekoita korppujauhon joukkoon mausteet ja tuore silputtu korianteri.
4. Vatkaa kananmunan rakenne rikki laakealla lautasella. Kierittele kalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa.
5. Paista kalapalat pannulla rasvassa kullanruskeiksi. Silakka paistuu nopeasti, noin 1 minuutin paistoaika/puoli riittää.
Vinkki
- Wasabidipin turkkilaisen jogurtin tilalla voit kokeilla myös kermaviiliä tai ruokarahkaa.
- Tarjoa kalapuikkojen kanssa kurkku-inkiväärisalaattia
Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.9 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.9 g