L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kaalilaatikko

L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kesäkaalista tehtynä pikaruokaa, talvikaalilla valmistumista saa odotella hiukan pidempään. Herkullista molemmilla kaalinpäillä.



Raaka-aineet

Kaaliseos
1 kg
valkokaalia
2
porkkanaa
1 rkl
öljyä
6 dl
vettä
1 rkl
siirappia
1 tl
meiramia
1 tl
suolaa
Jauhelihaseos
1
sipuli
400 g
jauhelihaa
1 rkl
öljyä
¾ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 ½ dl
4-viljan aterianjyviä, ohrasuurimoita tai riisi-viljasekoitusta
6 dl
vettä tai kaalin haudutuslientä

Valmistusohje

1. Hienonna kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää vesi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kunnes se pehmenee jonkun verran. Kesäkaali kypsyy 10-15 minuutissa palojen paksuudesta riippuen, talvikaali saattaa vaatia 2-3 kertaisen ajan. Kaada mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois, mutta säästä se uunikypsennystä varten.
2. Mausta valutettu kaali-porkkanaseos siirapilla, meiramilla ja suolalla.
3. Tee kaalin kypsennyksen aikana jauhelihaseos: Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kaaliseos, kypsä jauheliha ja raa´at aterianjyvät (tai ohra/riisi-viljaseos). Kaada vuokaan ja lisää vesi tai kaalin keitinvettä. Paista 200 asteessa noin tunti.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g