Valmistusohje
1. Keitä täytteen ohrasuurimot kypsiksi vedessä (8 dl). Keittoajan löydät pakkauksesta (noin 20 minuuttia). Valmistele sillä aikaa kaali.
2. Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa nahistuneet pintalehdet. Koverra kanta pois, sillä se nopeuttaa kypsymistä ja helpottaa lehtien irroittamista. Nosta kaali isoon kattilaan kantapuoli alaspäin. Lisää vettä niin, että kaali peittyy. Keitä ilman kantta 15-20 minuuttia eli kunnes lehdet tuntuvat taipuisilta. Päällimmäisiä lehtiä voi irrottaa sitä mukaan kun ne kypsyvät (noin 10 minuutin jälkeen). Nosta kaali valumaan. Ota keitinvettä talteen.
3. Irrota lehdet ja vuole paksuimpia lehtiruoteja ohuemmiksi. Sisäosasta ei saa lehtiä, joten silppua sitä täytteeseen.
4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu rasvassa. Sekoita sipulin joukkoon keitetty ja valutettu ohra, jauheliha raakana, mausteet, munat, keitinliemi ja kaalin sisäosan silppua.
5. Levitä lehdet työlaudalle, nosta jokaiselle nokare seosta ja kääri kääryleeksi. Pieniä lehtiä voi yhdistää ja isompia jakaa. Nosta kääryleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle siirappia ja lisää pannulle keitinlientä. Paista 225 asteessa 20 minuuttia ja laske lämpö 150 asteeseen. Paista vielä reilun tunnin ajan. Valele kääryleitä pannulle kertyneellä paistoliemellä kypsentämisen aikana.