Tattikaalikääryleet

L K

Sienten ystävä käärii kaalinlehden sisälle tattitäytteen tai kaupasta ostettuja viljeltyjä sieniä.



Raaka-aineet

800 g
keräkaalta
2 dl
tattaria (kokonaista tai rouhittua)
½
kasvisliemikuutio
250 g
tatteja (tuoreita tai liotettuja tai muita syötäväksi käsiteltyjä sieniä)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
½ tl
meiramia
½ tl
rosmariinia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
2 rkl
siirappia
2 rkl
vettä

Valmistusohje

1. Poista kaalista kova kanta. Laita suureen kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet (20 kpl) ja silppua loput täytteeseen. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2. Puhdista ja pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä, lisää sienet ja kaalisilppu ja hauduta kypsäksi.
3. Lisää kaaliseokseen kypsä tattari sekä mausteet.
4. Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella tattari-sienitäytettä ja kierrä kääryleiksi.
5. Lado kääryleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valuta päälle vedellä ohenettu siirappi ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g