Tattikaalikääryleet

L K

Sienten ystävä käärii kaalinlehden sisälle tattitäytteen tai kaupasta ostettuja viljeltyjä sieniä.



Raaka-aineet

1
pienehkö keräkaali (n. 800 g)
2 rkl
öljyä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
½ tl
meiramia
½ tl
rosmariinia
2 dl
tattaria (kokonaista tai rouhittua)
½
kasvisliemikuutio
250 g
tatteja (tuoreita tai liotettuja tai muita syötäväksi käsiteltyjä sieniä)
½ tl
vastarouhittua pippuria
½ tl
suolaa
2 rkl
siirappia
2 rkl
vettä

Valmistusohje

1. Keitä kaali puolikypsäksi, irrota uloimmat lehdet (20 kpl) ja silppua loput. Keitä myös tattari pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Puhdista ja pilko sienet ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää sienet ja kaalisilppu ja hauduta kypsäksi.
3. Lisää kaaliseokseen tattari sekä yrtit ja mausteet.
4. Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella tattari-sienitäytettä ja kierrä kääryleiksi.
5. Lado kääryleet öljyttyyn vuokaan, valuta päälle vedellä ohenettu siirappi ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti. Voit myös vuorata vuoan ruoanlaittopaperilla, niin sinun ei tarvitse käyttää öljyä voiteluun ja vuoka pysyy hyvin puhtaana.
6. Tarjoa kääryleet puolukan tai puolukkaporkkanaraasteen kanssa.