Juures-linssipihvit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gjuureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
-
Sydänmerkki-tuote100 gsipulia
-
4 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 dlpunaisia linssejä
-
½ dlkorppujauhoja
-
4 rklvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote200 gkevyttä kermaviiliä (rasvaa max. 7%)
-
2kananmunaa
-
1 ½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 tlrakuunaa
-
½ tljauhettua valkopippuria
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
- Omenatsatsiki
-
Sydänmerkki-tuote300 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa max. 5%)
-
Sydänmerkki-tuote1omena
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2. Kuori palsternakka, porkkanat, selleri ja sipulit. Raasta hienoksi raasteeksi.
3. Kiehauta vesi. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Vinkki
- Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paistat pihvit näppärästi myös uunissa. Sopiva paistolämpötila on 200 astetta, aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
- Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
- Hyödynnä juuresten valinnassa satokauden antimia.