Ainekset
-
600 gjuureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
-
100 gsipulia
-
4 dlvettä
-
2 dlpunaisia linssejä
-
½ dlkorppujauhoja
-
4 rklvehnäjauhoja
-
200 gkevyttä kermaviiliä (rasvaa max. 7%)
-
2kananmunaa
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlrakuunaa
-
½ tljauhettua valkopippuria
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä
- Omenatsatsiki
-
300 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa max. 5%)
-
1omena
-
4valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2. Kuori palsternakka, porkkanat, selleri ja sipulit. Raasta hienoksi raasteeksi.
3. Kiehauta vesi. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Vinkki
- Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paistat pihvit näppärästi myös uunissa. Sopiva paistolämpötila on 200 astetta, aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
- Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
- Hyödynnä juuresten valinnassa satokauden antimia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Juures-linssipihvit
Linssejä käyttämällä kasvispihveistäkin saa mukavasti proteiinia. Omenatsatsiki raikkaana kastikkeena kruunaa aterian.
Linssejä käyttämällä kasvispihveistäkin saa mukavasti proteiinia. Omenatsatsiki raikkaana kastikkeena kruunaa aterian.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gjuureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
-
100 gsipulia
-
4 dlvettä
-
2 dlpunaisia linssejä
-
½ dlkorppujauhoja
-
4 rklvehnäjauhoja
-
200 gkevyttä kermaviiliä (rasvaa max. 7%)
-
2kananmunaa
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlrakuunaa
-
½ tljauhettua valkopippuria
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä
- Omenatsatsiki
-
300 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa max. 5%)
-
1omena
-
4valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2. Kuori palsternakka, porkkanat, selleri ja sipulit. Raasta hienoksi raasteeksi.
3. Kiehauta vesi. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Vinkki
- Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paistat pihvit näppärästi myös uunissa. Sopiva paistolämpötila on 200 astetta, aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
- Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
- Hyödynnä juuresten valinnassa satokauden antimia.
Valmistusohje
1.
Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2.
Kuori palsternakka, porkkanat, selleri ja sipulit. Raasta hienoksi raasteeksi.
3.
Kiehauta vesi. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4.
Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5.
Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Vinkki
- Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paistat pihvit näppärästi myös uunissa. Sopiva paistolämpötila on 200 astetta, aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
- Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
- Hyödynnä juuresten valinnassa satokauden antimia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g