Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

900 g
kukkakaalia (esim. pakaste)
500 g
kesäkurpitsaa
1
sipuli
8 dl
vettä
250g
sulatejuustoa (esim. viherpippurin makuista)
1-1½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Juustoinen kukkakaalikeitto

Kukkakaali ja kesäkurpitsa saavat makua ja samettista pehmeyttä sulatejuustosta. Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.

Kukkakaali ja kesäkurpitsa saavat makua ja samettista pehmeyttä sulatejuustosta. Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
900 g
kukkakaalia (esim. pakaste)
500 g
kesäkurpitsaa
1
sipuli
8 dl
vettä
250g
sulatejuustoa (esim. viherpippurin makuista)
1-1½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2.
Lisää sulatejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g