Hummus
Maukas hummus riittää sellaisenaan leivän päälliseksi. Tahna on myös erinomainen kastike niin lihalle kuin kalallekin
Raaka-aineet
-
1 prk (n. 250 g)kikherneitä (säilyke)
-
½ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote½ dloliiviöljyä
-
2 rkltahinia
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
1 tljuustokuminaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2 rkloliiviöljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Valuta kikherneet ja soseuta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää loput aineet ja jatka soseutusta, kunnes seos on tasaista.
2. Laita tahna tarjoilukulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä.
Vinkki
Hummus sopii hyvin myös levitteeksi esimerkiksi näkkileivän kaveriksi
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
240 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
240 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g