Hernesosekeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä tai juoksevaa margariinia
-
Sydänmerkki-tuote600 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
12-15 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote3 oksaatuoretta timjamia
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Tarjoiluun
-
100 gpekonia
-
1 dlbulgarian jogurttia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2. Paahda sillä aikaa pekonit. Silppua pekoni ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3. Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4. Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja pekonimurua.
Vinkki
- Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä siideriä.
- Pekonin voi jättää keitosta pois tai korvata ruskistetuilla sienillä.
- Täydennä laskiaistarjoiluja laskiaswrapeilla tai ison porukan laskiaspullapitkolla.
- Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja