Kuva: Sydänmerkki / Laura Riihelä

Ainekset

400 g
salaattifenkolia
½ rkl
öljyä
½
sitruunan kuori
2 rkl
sitruunan mehua
1/6 tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Fenkolipaistos

Raikas, aniksenmakuinen salaattifenkoli on mitä parhain kalaruoan kaveri.

Raikas, aniksenmakuinen salaattifenkoli on mitä parhain kalaruoan kaveri.

Kuva: Sydänmerkki / Laura Riihelä

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
salaattifenkolia
½ rkl
öljyä
½
sitruunan kuori
2 rkl
sitruunan mehua
1/6 tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Poista fenkolista kuivat päät ja halkaise vihannes. Poista puumainen ydin. Säästä muutama tillimäinen tupsu.
2.
Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleita 10-15 minuuttia öljyssä, kunnes ne pehmenevät.
3.
Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori ja lisää ne pannulle. Hienonna joukkoon muutama fenkolitupsu. Mausta ripauksella suolaa.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g