G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Fenkolisalaatti

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Fenkoli-kiinankaalisalaatti on raikas ja hedelmäinen. Aromikas fenkoli on parhaimmillaan loppusyksystä ja talvella.



Raaka-aineet

300 g
fenkolia
300 g
kiinankaalia
50 g
kevätsipulia tai purjoa
1
appelsiini
1
omena tai päärynä
Kastike
3 rkl
öljyä
1½ rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
appelsiinin kuorta
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise fenkoli ja suikaloi ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali ja viipaloi sipuli.
2. Kuori ja viipaloi omena tai päärynä. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja leikkaa viipaleet 2-3 osaan. Lisää hedelmäviipaleet kasvisten joukkoon.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kasvisten joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Vinkki

Kokeile kiinankaalin sijasta vahvemmanmakuista paksoita eli pinaattikiinankaalta. Tarjoa salaatti sellaisenaan lisukkeena tai alkupalana kylmäsavulohiviipaleen kera.  

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
55 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.0 g
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
55 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.0 g