Fenkolisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
55 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote300 gfenkolia
-
Sydänmerkki-tuote300 gkiinankaalia
-
Sydänmerkki-tuote50 gkevätsipulia tai purjoa
-
Sydänmerkki-tuote1appelsiini
-
Sydänmerkki-tuote1omena tai päärynä
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
1½ rklomenaviinietikkaa
-
Sydänmerkki-tuote1 tlappelsiinin kuorta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Halkaise fenkoli ja suikaloi ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali ja viipaloi sipuli.
2. Kuori ja viipaloi omena tai päärynä. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja leikkaa viipaleet 2-3 osaan. Lisää hedelmäviipaleet kasvisten joukkoon.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kasvisten joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Vinkki
Kokeile kiinankaalin sijasta vahvemmanmakuista paksoita eli pinaattikiinankaalta. Tarjoa salaatti sellaisenaan lisukkeena tai alkupalana kylmäsavulohiviipaleen kera.