G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paahdettu parin kaalin pasta

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Parsakaalien ja lehtikaalien terävä maku kesyyntyy, kun paahdat ne kuumassa uunissa. Mantelit tuovat sekoitettavaan pastaan rapeaa pureskeltavuutta, sekä hyviä pehmeitä rasvoja. Maustettu öljy viimeistelee pastan maun.



Raaka-aineet

300g
parsakaalia
100 g
lehtikaalia
1 tlk (290 g)
kikherneitä
½  dl
kuorellisia manteleita
2 rkl
maustettua öljyä
½  tl
suolaa
Pasta
300 g
spagettia
2-3 l
vettä
½  tl
suolaa
Tarjoiluun
1 rkl
maustettua öljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele parsakaali, irroita kukinnot ja viipaloi varsi. Huuhtele lehtikaalinlehdet, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä. Rouhi mantelit veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Levitä parsakaalit, lehtikaalit, kikherneet ja mantelit leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Keitä täysjyväspagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kaali-kikherneseos. Kaada pasta tarjoiluvadille. Valuta päälle vielä 1 rkl   maustettua öljyä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
125 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
125 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g