Ainekset
-
2 (600 g)munakoisoa
-
¾ –1 tlsuolaa
-
2 rklöljyä
-
1sipuli
-
2–3valkosipulinkynttä
-
1 rklöljyä
-
1 prk (400 g)tomaattimurskaa
-
n. 1 dlvettä
-
½punainen paprika
-
1–2 tlsokeria
-
15kalamata-oliivia
-
3 rklkapriksia
-
2 rklpunaviinietikkaa
-
tuoretta lehtipersiljaa tai timjamia
-
(sitruunamehua)
- Tarjoiluun
-
150 gruislastuja
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1–1 1/2 sentin viipaleiksi ja pilko viipaleet 4 osaan. Ripottele päälle suolaa. Anna seistä noin 15 minuuttia.
2. Kuivaa munakoisopalat talouspaperilla huolellisesti. Laita palat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle noin 2 rkl öljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20–25 minuuttia eli kunnes
palat ovat saaneet väriä. Munakoisoja voi kääntää paahtamisen puolessa välissä.
palat ovat saaneet väriä. Munakoisoja voi kääntää paahtamisen puolessa välissä.
3. Hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipulisilppuja noin 10
minuuttia. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki 1 dl:llä vettä. Kaada huuhteluvesi kattilaan. Lisää myös pilkottu paprika ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
minuuttia. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki 1 dl:llä vettä. Kaada huuhteluvesi kattilaan. Lisää myös pilkottu paprika ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
4. Lisää paahdetut munakoisot, kivettömät oliivit, kaprikset sekä viinietikka. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Kaada caponata tarjoilukulhoon ja laita ruislastut toiseen kulhoon. Caponata syödään kaapaisemalla sitä ruislastun päälle.
Vinkki
Caponata sopii maidotonta ruokavaliota noudattaville. Valitse myös ruislastut tarvittaessa maidottomina.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.8 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Caponata ruiskupeissa
Caponata eli italialainen kasvismuhennos nautitaan ruislastujen kanssa. Tarjoa Caponata-kupit sopivat tarjottaviksi niin juhlaviin hetkiin, kuin arkisemmaksi naposteluherkuksi.
Caponata eli italialainen kasvismuhennos nautitaan ruislastujen kanssa. Tarjoa Caponata-kupit sopivat tarjottaviksi niin juhlaviin hetkiin, kuin arkisemmaksi naposteluherkuksi.
Kuva: Sydänmerkki / Hannele Hyvärinen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 (600 g)munakoisoa
-
¾ –1 tlsuolaa
-
2 rklöljyä
-
1sipuli
-
2–3valkosipulinkynttä
-
1 rklöljyä
-
1 prk (400 g)tomaattimurskaa
-
n. 1 dlvettä
-
½punainen paprika
-
1–2 tlsokeria
-
15kalamata-oliivia
-
3 rklkapriksia
-
2 rklpunaviinietikkaa
-
tuoretta lehtipersiljaa tai timjamia
-
(sitruunamehua)
- Tarjoiluun
-
150 gruislastuja
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1–1 1/2 sentin viipaleiksi ja pilko viipaleet 4 osaan. Ripottele päälle suolaa. Anna seistä noin 15 minuuttia.
2. Kuivaa munakoisopalat talouspaperilla huolellisesti. Laita palat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle noin 2 rkl öljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20–25 minuuttia eli kunnes
palat ovat saaneet väriä. Munakoisoja voi kääntää paahtamisen puolessa välissä.
palat ovat saaneet väriä. Munakoisoja voi kääntää paahtamisen puolessa välissä.
3. Hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipulisilppuja noin 10
minuuttia. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki 1 dl:llä vettä. Kaada huuhteluvesi kattilaan. Lisää myös pilkottu paprika ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
minuuttia. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki 1 dl:llä vettä. Kaada huuhteluvesi kattilaan. Lisää myös pilkottu paprika ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
4. Lisää paahdetut munakoisot, kivettömät oliivit, kaprikset sekä viinietikka. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Kaada caponata tarjoilukulhoon ja laita ruislastut toiseen kulhoon. Caponata syödään kaapaisemalla sitä ruislastun päälle.
Vinkki
Caponata sopii maidotonta ruokavaliota noudattaville. Valitse myös ruislastut tarvittaessa maidottomina.
Valmistusohje
1.
Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1–1 1/2 sentin viipaleiksi ja pilko viipaleet 4 osaan. Ripottele päälle suolaa. Anna seistä noin 15 minuuttia.
2.
Kuivaa munakoisopalat talouspaperilla huolellisesti. Laita palat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle noin 2 rkl öljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20–25 minuuttia eli kunnes
palat ovat saaneet väriä. Munakoisoja voi kääntää paahtamisen puolessa välissä.
palat ovat saaneet väriä. Munakoisoja voi kääntää paahtamisen puolessa välissä.
3.
Hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipulisilppuja noin 10
minuuttia. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki 1 dl:llä vettä. Kaada huuhteluvesi kattilaan. Lisää myös pilkottu paprika ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
minuuttia. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki 1 dl:llä vettä. Kaada huuhteluvesi kattilaan. Lisää myös pilkottu paprika ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
4.
Lisää paahdetut munakoisot, kivettömät oliivit, kaprikset sekä viinietikka. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5.
Kaada caponata tarjoilukulhoon ja laita ruislastut toiseen kulhoon. Caponata syödään kaapaisemalla sitä ruislastun päälle.
Vinkki
Caponata sopii maidotonta ruokavaliota noudattaville. Valitse myös ruislastut tarvittaessa maidottomina.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.8 g