Kuva: Sydänmerkki / Hannele Hyvärinen

Ainekset

2 (600 g)
munakoisoa
¾ –1 tl
suolaa
2 rkl
öljyä
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
n. 1 dl
vettä
½ 
punainen paprika
1–2 tl
sokeria
15
kalamata-oliivia
3 rkl
kapriksia
2 rkl
punaviinietikkaa
tuoretta lehtipersiljaa tai timjamia
(sitruunamehua)
Tarjoiluun
150 g
ruislastuja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Caponata ruiskupeissa

Caponata eli italialainen kasvismuhennos nautitaan ruislastujen kanssa. Tarjoa Caponata-kupit sopivat tarjottaviksi niin juhlaviin hetkiin, kuin arkisemmaksi naposteluherkuksi.  

Caponata eli italialainen kasvismuhennos nautitaan ruislastujen kanssa. Tarjoa Caponata-kupit sopivat tarjottaviksi niin juhlaviin hetkiin, kuin arkisemmaksi naposteluherkuksi.  

Kuva: Sydänmerkki / Hannele Hyvärinen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 (600 g)
munakoisoa
¾ –1 tl
suolaa
2 rkl
öljyä
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
n. 1 dl
vettä
½ 
punainen paprika
1–2 tl
sokeria
15
kalamata-oliivia
3 rkl
kapriksia
2 rkl
punaviinietikkaa
tuoretta lehtipersiljaa tai timjamia
(sitruunamehua)
Tarjoiluun
150 g
ruislastuja

Valmistusohje

1.
Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1–1 1/2 sentin viipaleiksi ja pilko viipaleet 4 osaan. Ripottele päälle suolaa. Anna seistä noin 15 minuuttia.
2.
Kuivaa munakoisopalat talouspaperilla huolellisesti. Laita palat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle noin 2 rkl öljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20–25 minuuttia eli kunnes
palat ovat saaneet väriä. Munakoisoja voi kääntää paahtamisen puolessa välissä.
3.
Hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipulisilppuja noin 10
minuuttia. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki 1 dl:llä vettä. Kaada huuhteluvesi kattilaan. Lisää myös pilkottu paprika ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
4.
Lisää paahdetut munakoisot, kivettömät oliivit, kaprikset sekä viinietikka. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5.
Kaada caponata tarjoilukulhoon ja laita ruislastut toiseen kulhoon. Caponata syödään kaapaisemalla sitä ruislastun päälle.

Vinkki

Caponata sopii maidotonta ruokavaliota noudattaville. Valitse myös ruislastut tarvittaessa maidottomina.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Yhteistyössä