Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

n. 450 g
maustamatonta broilerin fileetä
Marinadi
3
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3 rkl
sinappia
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
yrttejä (esim. rosmariini, timjami, rakuuna)
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
Lisäksi
puuvarrastikkuja
2
limeä
Kastike
2 rkl
tuoretta yrttiä (esim. persilja, rakuuna)
2 dl
maustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa max 4 %)
½ dl
sitruunanmehua
3 rkl
sinappia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Broilerivartaat jogurttikastikkeella

Kesäiset kanavartaat valmistuvat tuota pikaa, kun marinoit ne yön yli jääkaapissa. Kypsennä kepakot uunissa tai grillaa meheviksi

Kesäiset kanavartaat valmistuvat tuota pikaa, kun marinoit ne yön yli jääkaapissa. Kypsennä kepakot uunissa tai grillaa meheviksi

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
n. 450 g
maustamatonta broilerin fileetä
Marinadi
3
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3 rkl
sinappia
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
yrttejä (esim. rosmariini, timjami, rakuuna)
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
Lisäksi
puuvarrastikkuja
2
limeä
Kastike
2 rkl
tuoretta yrttiä (esim. persilja, rakuuna)
2 dl
maustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa max 4 %)
½ dl
sitruunanmehua
3 rkl
sinappia
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Valmista marinadi esimerkiksi kannelliseen muovirasiaan tai tiiviisti suljettavaan minigrip-pussiin mieluiten jo päivää ennen grillaushetkeä. Pilko valkosipuli pieneksi, raasta pestyn sitruunan kuori ja puserra mehu. Lisää loput marinadin ainekset astiaan ja sekoita kunnolla. Lisää 6 osaan pilkotut broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli.
2.
Kypsennyksen koittaessa lohko limet ja lisää lihapalojen lomaan vartaisiin, 1-2 lohkoa /varras. Paista vartaita uunissa 200 asteessa tai grillissä, noin 10-15 minuuttia riippuen grillin tehosta ja lämmöstä.
3.
Tee kypsymisen aikana kastike: hienonna yrtti ja sekoita ainekset. Anna maustua jääkaapissa.

Vinkki



Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.8 g