Broileri-papukeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote300 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote300 gmaustamattomia broilerin fileesuikaleita
-
500 gtomaattimurskaa
-
1tlk (n.250g)kidneypapuja
-
1tlk (n.250g)kikherneitä
-
5 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote200 gvihreitä papuja (pakaste)
-
2 tloreganoa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
-
chiliä
Valmistusohje
1. Silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Leikkaa palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa. Lisää broilerisuikaleet ja pyörittele, kunnes lihapalat hieman ruskistuvat.
2. Kaada joukkoon tomaattimurska, kidneypavut ja valutetut kikherneet sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia eli kunnes palsternakka on lähes kypsää.
3. Lisää pakastepavut ja jatka keittämistä muutama minuutti. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat keitosta tulista, mausta se chilillä tai cayennepippurilla.
Vinkki
Keitto ei ole pahastu suuremmasta juuresmäärästä. Lisää soppaan pari pussillista keittojuureksia tai porkkanaa, selleriä ja lanttua. Myös peruna ja bataattia sopivat. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä, jos keitto vaikuttaa kuivalta.