Ainekset
-
1 (1 kg)ananas
-
2banaania
-
( ½ - 1 dlkasvimaitoa, esim. kaura- tai soijajuomaa)
-
(2-3 rklsokeria, vaaleaa siirappia tai hunajaa)
Valmistusohje
1. Leikkaa ananaksen pohja ja hattu poikittaissuunnassa irti. Vuole kuori pois.
2. Puolita ananas ja poista kova keskiosa. Pilko ananas noin 2 cm paloiksi.
3. Viipaloi myös banaani parin sentin paloiksi. Laita hedelmäpalat pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi.
4. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaavi tarvittaessa massaa reunoilta sekoituksen lomassa. Lisää tarvittaessa tilkka nestettä, jos seos tuntuu kovin jämäkältä. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria tai muuta makeutusainetta. Nauti heti.
Vinkki
Voit käyttää kasvijuoman sijaan hedelmämehua, esimerkiksi appelsiini- tai omenamehua. Lisämakeutusta ei silloin tarvita.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
44 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Maidoton,
Munaton,
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Vegaaninen
Ananasjäätelö
Hedelmäinen jäätelö syntyy neljästä raaka-aineesta, monitoimikoneella surautellen. Ananasjäätelö, tai paremmin nice cream, syntyy muutamassa minuutissa kun pakastat hedelmäpalat etukäteen.
Hedelmäinen jäätelö syntyy neljästä raaka-aineesta, monitoimikoneella surautellen. Ananasjäätelö, tai paremmin nice cream, syntyy muutamassa minuutissa kun pakastat hedelmäpalat etukäteen.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 (1 kg)ananas
-
2banaania
-
( ½ - 1 dlkasvimaitoa, esim. kaura- tai soijajuomaa)
-
(2-3 rklsokeria, vaaleaa siirappia tai hunajaa)
Valmistusohje
1. Leikkaa ananaksen pohja ja hattu poikittaissuunnassa irti. Vuole kuori pois.
2. Puolita ananas ja poista kova keskiosa. Pilko ananas noin 2 cm paloiksi.
3. Viipaloi myös banaani parin sentin paloiksi. Laita hedelmäpalat pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi.
4. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaavi tarvittaessa massaa reunoilta sekoituksen lomassa. Lisää tarvittaessa tilkka nestettä, jos seos tuntuu kovin jämäkältä. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria tai muuta makeutusainetta. Nauti heti.
Vinkki
Voit käyttää kasvijuoman sijaan hedelmämehua, esimerkiksi appelsiini- tai omenamehua. Lisämakeutusta ei silloin tarvita.
Valmistusohje
1.
Leikkaa ananaksen pohja ja hattu poikittaissuunnassa irti. Vuole kuori pois.
2.
Puolita ananas ja poista kova keskiosa. Pilko ananas noin 2 cm paloiksi.
3.
Viipaloi myös banaani parin sentin paloiksi. Laita hedelmäpalat pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi.
4.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaavi tarvittaessa massaa reunoilta sekoituksen lomassa. Lisää tarvittaessa tilkka nestettä, jos seos tuntuu kovin jämäkältä. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria tai muuta makeutusainetta. Nauti heti.
Vinkki
Voit käyttää kasvijuoman sijaan hedelmämehua, esimerkiksi appelsiini- tai omenamehua. Lisämakeutusta ei silloin tarvita.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
44 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Yhteistyössä