Puuro hellii vatsaa

Puuro on hyvä kuidun lähde.

Suomalaiset ovat puurokansaa - suurin osa meistä on varmasti viettänyt lapsuutensa aamuja puurolautasen äärellä. Täysipainoisen aamupalan osana puuro toimii hyvänä kuidun lähteenä.

Peruspuuroihin saa mukavasti vaihtelua lisäämällä niihin erilaisia siemeniä, pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä. Eikä puuroviljankaan tarvitse olla aina samaa, koska valikoimaa löytyy kaupan hyllyiltä entistä enemmän: perus kauran, ohran ja rukiin ja viljasekoitusten lisäksi löytyy esimerkiksi spelttiä. Tietysti mannapuurolla ja riisipuurollakin on kannattajansa. Ja onneksi gluteeniton kaura käy monen vatsalle.

Pitkään haudutettu puuro on luksusta. Mutta jos aika ei riitä haudutteluun, esikäsitellyt pikahiutaleet ja pikakaura-annospussit pelastavat pulasta.

Tähteeksi jäänyt puuro puolestaan on hyvä raaka-aine leivontaan, esimerkiksi sämpylöihin.

Tuorepuuro on ruokatrendi, joka on tuonut helpotusta monen kiireisen aamuun. Kun illalla latoo ainesosat valmiiksi mukaan otettavaan astiaan, voi terveellisen aamupalan nauttia vaikka bussissa matkalla töihin. Ei hassumpi vaihtoehto!

............

Katso esimerkkejä, mitä puuroaineksia löytyy Sydänmerkillä varustettuna.

Lue lisää, millainen on terveellinen aamupala.

Suomalaisessa ruokakulttuurissa puurolla on aina pötkitty pitkälle. Sen kertoo jo sanonta "Puuro miehen tiellä pitää, vellillä ei jaksa kuin veräjälle."