Mantelinen tuorepuuro
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
82 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
2 dlmantelijuomaa
-
2 rklchia-siemeniä
-
2 rklsokeria tai hunajaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkotimaisia vadelmia
-
Sydänmerkki-tuote½banaani
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote½ dlkotimaisia vadelmia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklmantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita mantelijuoma ja chia-siemenet. Anna turvota 20-30 minuuttia tai yön yli. Mausta turvonnut, geelimäinen chiaseos sokerilla tai hunajalla.
2. Soseuta vadelmat haarukalla. Ota puolet chiageelistä toiseen astiaan ja lisää vadelmasose. Viipaloi banaani
3. Laita vadelmainen chiaseos kulhon pohjalle ja päälle viipaloidut banaanit. Lisää vaalea chiageeli ja koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.
Vinkki
Mantelijuoman sijaan puuroon sopii kaura- tai soijajuoma sekä tavallinen maitokin. Vaihtele marjoja makusi mukaan.