Pehmeät sämpylät
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3 dlhiutalepuuroa
-
3 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklsiirappia
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlporkkanaraastetta
-
Sydänmerkki-tuote4 dltäysjyväspelttijauhoja
-
4 dlhiivaleipäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, lisää taikinan muut aineet ja alusta taikinaksi. Kohota tunnin verran liinalla peitettynä.
2. Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinapalloja lautaselle, jossa on jauhoja, pyöräytä sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä puoli tuntia.
3. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Hiivaleipäjauhon voi myös korvata sämpyläjauhoilla.