Raparperivispipuuro
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
1 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote6 dlraparperinpaloja
-
Sydänmerkki-tuote3 dl (150 g)mansikoita
-
1 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 ½–2 dlmannasuurimoita
-
(½ mmsuolaa)
- Tarjoiluun
-
Kanelisokeria
-
Sydänmerkki-tuoteRasvatonta maitoa
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Lisää raparperinpalat, mansikat ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
2. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Hauduta kymmenen minuuttia ja mausta halutessasi suolaripauksella. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Vinkki
Kun vaihdat makuainetta, vispipuuro muuntautuu uudenmakuiseksi ja näköiseksi. Perusohjeessa 1 l:aan vettä lisätään 3–4 dl marjoja (survoksena 1½-2 dl). Hedelmistä vispipuuroon sopivat esimerkiksi omena tai aprikoosi.