Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1 l
vettä
6 dl
raparperinpaloja
3 dl (150 g)
mansikoita
1 dl
sokeria
1 ½–2 dl
mannasuurimoita
(½ mm
suolaa)
Tarjoiluun
Kanelisokeria
Kaurajuoma
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Raparperivispipuuro

Raparperista ja mansikoista saat pirteänmakuisen ja roosan värisen kesään sopivan vispipuuron.

Raparperista ja mansikoista saat pirteänmakuisen ja roosan värisen kesään sopivan vispipuuron.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 l
vettä
6 dl
raparperinpaloja
3 dl (150 g)
mansikoita
1 dl
sokeria
1 ½–2 dl
mannasuurimoita
(½ mm
suolaa)
Tarjoiluun
Kanelisokeria
Kaurajuoma

Valmistusohje

1.
Laita vesi, raparperinpalat, mansikat ja sokeri kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia, eli kunnes hedelmät pehmenevät.
2.
Lisää mannasuurimot kattilaan koko ajan sekoittaen. Hauduta 10 minuuttia ja mausta halutessasi suolaripauksella. Jäähdytä haaleaksi huoneenlämmössä.
3.
Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vinkki

  • Marjat ja hedelmät kannattaa soseuttaa sauvasekoittimella keittämisen yhteydessä, niin saat puurosta sileän.
  • Viimeistele annos tuoreilla marjoilla, kaurajuomalla ja kanelisokerilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.1 g