Päärynäinen kaurapuuro
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4 dlkaurajuomaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote1päärynä
-
1 - 2 tlpiparkakkumaustetta
-
1 tlhunajaa
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmantelilastuja tai pähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan kaurajuoma ja kaurahiutaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
2. Kuori ja kuutioi sillä aikaa päärynä. Lisää päärynäkuutiot, mausteet ja rasva kattilaan. Jos puuro on liian paksua, lorauta mukaan kaurajuomaa. Ripottele mantelit tai pähkinät valmiin puuron pinnalle.
Vinkki
- Saat viljaisemman puuron, kun vaihdat kaurahiutaleet ruis- tai neljän viljan hiutaleisiin
- päärynän sijasta voit käyttää myös omenaa
- jos kaapista ei löydy piparkakkumaustetta, korvaa se kanelilla, neilikalla, inkiväärillä ja kardemummalla.