Maanantai

#sinkkuviikko

Aamupala

Pyöräytä aamupalaksi kannullinen raikasta ja viljaisaa puolukkasmoothieta. Sitä riittää myös tuleville päiville välipaloiksi tai aamun ja päivän päätteeksi.

Lounas ja päivällinen

Lämmin ruoka syntyy tutusta ja hyväksi havaitusta jauhelihasta. 400 g paketillisesta loihdit syötävää useammalle aterialle, vaikkapa näin:

  • Jaa paketti kahteen osaan. Tee toisesta puolikkaasta keitto, kastike tai pieni vuoallinen makaronilaatikkoa puolittamalla reseptin raaka-aineet. Ruuan kypsymiseen käytetty aika säilyy suunnilleen samana. Säästä kastikkeen tai makaronilaatikon tuorejuuston loput loppuviikon wrappeihin tai lohen kuorrutteeseen. Tuorejuuston tai ruokakerman loput kelpaavat myös keskiviikon soppaan.
  • Pakasta toinen puolikas jauhelihapaketista, jos et hyödynnä sitä viimeistään seuraavana päivänä, vaikkapa pikaisina pihveinä.
  • Nopeat jauhelihapihvit valmistat muotoilemalla jauhelihan sellaisenaan, ilman mausteita tai muita raaka-aineita 2–3 pihviksi lusikoiden avulla. Mausta pinta suola- ja pippuri ripauksilla ja paista paistinpannussa öljytilkassa muutama minuutti molemmin puolin.

Iltaruuaksi maistuu munakas uunissa tai perinteisesti pannulla paistettuna. Myös lempeä puuro, vaikkapa päärynäinen sellainen, on hyvä vaihtoehto päivälliseksi.

Iltapala

  • Juo iltapalaksi piimäjuomaa lasillinen ja viipale tai pari leipää.
  • Laita tiistaiaamun tuorepuuro jääkaappiin tekeytymään – näin huomispäivän vaivaton päivänavaus on valmis!

......

Katso muut yhden hengen talouden fiksun kukkaron ruokavinkit täältä.

KURKKAA TIISTAIHIN