Jauheliha-pestokastike
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2(puna)sipulia
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
1punainen paprika
-
1 ½ dlchilinmakuista tomaattikastiketta (esim. Felix)
-
3-4 rklpunaista pestoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta tai 100g tuorejuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja kypsennä ne jauhelihan kanssa rasvassa.
2. Lisää kapeiksi suikaleiksi leikattu paprika ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Lisää chili-tomaattikastike, pesto ja ruokakerma. Anna hautua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Vinkki
- Lopputuloksena on maukas jauhelihakastike, johon ei peston ja chilikastikkeen lisäksi tarvitse lisätä mausteita.
- jos et löydä kaupasta chilinmakuista tomaattikastiketta, käy pieni purkki (n. 200g) paseerattua tomaattia yhtä mainiosti. Lisää tarvittaessa hiukan chiliä, pippurirouhetta ja suolaa.
- Nauti täysjyväpastan kanssa.