Jauhelihakeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunoita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gsavoijin- eli kurttukaalia
-
Sydänmerkki-tuote800 gkeittojuureksia (pakaste)
-
1 lvettä
-
2liemikuutiota
-
10kokonaista maustepippuria
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dlsilputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat. Hienonna sipuli ja kaali. Laita perunat, keittojuurekset ja kaalisilppu kiehumaan liemikuutioilla ja maustepippureilla maustettuun veteen. Anna kiehua 15 minuuttia.
2. Ruskista sillä aikaa sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta pippureilla. Kaada liha kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputtu persilja.
Vinkki
- Voit lisätä suosikkijuureksesi myös tuoreina: keittoon sopivat esimerkiksi juuriselleri, porkkana, lanttu ja palsternakka. Savoijinkaalin sijaan voit silputa keittoon kiinankaalia.
- Annoksen hinta n. 1,4€ (syyskuu 2022)