Jauhelihakeitto
Tutustuminen kurttu- eli savoijinkaaliin voi alkaa tämän keiton myötä. Jos kaupan kurttukaalilaari on tyhjä, kiinankaali sopii tähän jauhelihakeittoon yhtä mainiosti.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunoita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gsavoijin- eli kurttukaalia
-
Sydänmerkki-tuote800 gkeittojuureksia (pakaste)
-
1 lvettä
-
2liemikuutiota
-
10kokonaista maustepippuria
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dlsilputtua persiljaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat. Hienonna sipuli ja kaali. Laita perunat, keittojuurekset ja kaalisilppu kiehumaan liemikuutioilla ja maustepippureilla maustettuun veteen. Anna kiehua 15 minuuttia.
2. Ruskista sillä aikaa sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta pippureilla. Kaada liha kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputtu persilja.
Vinkki
Voit lisätä suosikkijuureksesi myös tuoreina: keittoon sopivat esimerkiksi juuriselleri, porkkana, lanttu ja palsternakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g