G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Linssisalaatti

G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kokeile linssisalaattia paahtopaistin tai muun lihan lisukkeena. Se sopii sellaisenaan hyvän leivän kera myös pääruoaksi



Raaka-aineet

6 dl
vettä
3 dl
vihreitä linssejä
2 dl
valkoisia, esikeitettyjä papuja
300 g
parsakaalia
1
punasipuli
500 g
tomaattia
½ tl
rouhittua mustapippuria
marinadi
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
balsamicoviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
öljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
paprikajauhetta
Tarjoiluun
1 dl
ruoanvalmistusjogurttia (rasvaa 6-8%)

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja keitä linssejä noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta. Huuhtele ja valuta myös pavut.
2. Sekoita marinadi suurehkossa kulhossa. Lisää linssit ja pavut marinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
3. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot suurehkoiksi nupuiksi. Keitä parsakaalin paloja noin 5 minuuttia suolattomassa vedessä. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Sekoita kasvikset marinoitujen linssien ja papujen joukkoon. Mausta pippurirouheella.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki / Linssisalaatti
Sydänmerkki / Linssisalaatti
Sydänmerkki / Linssisalaatti

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g