Ainekset
-
½ l (600 g)jäähtynyttä riisipuuroa
-
1 prk (200 ml)vaahdotettavaa vaniljakastiketta (rasvaa 9%)
-
1 tlvaniljasokeria
- Karpalokiisseli
-
½ lkarpalomehua
-
3 rklkylmää vettä
-
1 rklperunajauhoja
-
2 dlkarpaloita
-
(½ -1 dlsokeria)
- Päälle
-
1 dlkarpaloita
-
2 rklpaahdettuja kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Tee ensin karpalokiisseli. Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi.
2. Sekoita vesi ja perunajauhot tasaiseksi ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen karpalomehuun. Kiehauta nopeasti. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3. Kaada seos tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon karpalot. Anna kiisselin jäähtyä.
4. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahto riisipuuron joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
5. Annostele riisipuuro tarjoiluastioihin. Kaada päälle karpalokiisseliä. Koristele annokset karpaloilla ja kookoshiutaleilla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
197 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Vaniljainen riisipuuro ja karpalokiisseliä
Vaniljainen riisipuuro karpalokiisselillä maistuu joulunajan makeana jälkiruokana.
Vaniljainen riisipuuro karpalokiisselillä maistuu joulunajan makeana jälkiruokana.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
½ l (600 g)jäähtynyttä riisipuuroa
-
1 prk (200 ml)vaahdotettavaa vaniljakastiketta (rasvaa 9%)
-
1 tlvaniljasokeria
- Karpalokiisseli
-
½ lkarpalomehua
-
3 rklkylmää vettä
-
1 rklperunajauhoja
-
2 dlkarpaloita
-
(½ -1 dlsokeria)
- Päälle
-
1 dlkarpaloita
-
2 rklpaahdettuja kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Tee ensin karpalokiisseli. Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi.
2. Sekoita vesi ja perunajauhot tasaiseksi ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen karpalomehuun. Kiehauta nopeasti. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3. Kaada seos tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon karpalot. Anna kiisselin jäähtyä.
4. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahto riisipuuron joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
5. Annostele riisipuuro tarjoiluastioihin. Kaada päälle karpalokiisseliä. Koristele annokset karpaloilla ja kookoshiutaleilla.
Valmistusohje
1.
Tee ensin karpalokiisseli. Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi.
2.
Sekoita vesi ja perunajauhot tasaiseksi ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen karpalomehuun. Kiehauta nopeasti. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3.
Kaada seos tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon karpalot. Anna kiisselin jäähtyä.
4.
Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahto riisipuuron joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
5.
Annostele riisipuuro tarjoiluastioihin. Kaada päälle karpalokiisseliä. Koristele annokset karpaloilla ja kookoshiutaleilla.
Muunnos
Vegaanisen version valmistat käyttämällä vegaanista riisipuuroa ja vaniljakastiketta.
Tarkistathan, että käyttämäsi riisipuuro ja vaniljakastike ovat gluteenittomia, jolloin annos soveltuu myös keliaakikoille.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
197 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0 g
Yhteistyössä