Ainekset
-
2 prk (à 145 g)tonnikalapaloja vedessä
-
1 ruukkupehmeälehtistä salaattia
-
100 grapeaa salaattia, esim. jää-tai sydänsalaattia
-
2lehtisellerin vartta
-
1kurkku
-
1vihreä paprika
-
1 rs (250 g)kirsikkatomaattia
-
1porkkana
-
1-2avocadoa
-
2 rklkurpitsansiemeniä
- Kastike
-
½ dlöljyä
-
1 rklsitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlmustapippuria
Valmistusohje
1. Valuta tonnikalat. Revi salaatit tarjoilukulhoon tai annoslautasille.
2. Suikaloi lehtiselleri, kuutioi kurkku ja paprika. Puolita tomaatit. Kuori porkkana ja höylää se kuorimaveitsellä suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kuoresta. Kuutioi tai viipaloi avokadot.
3. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin joukkoon.
4. Lisää kasvikset ja tonnikala salaatinlehtien päälle. Valuta päälle loput kastikkeesta. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.
Vinkki
Tonnikalan tilalla voit käyttää kotimaisia luonnonkalasäilykkeitä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Tonnikalasalaatti
Tonnikalasalaatti on erinomainen salaatti lounaalle tai piknikille. Voit vaihtaa tonnikalan myös muuhun kalasäilykkeeseen.
Tonnikalasalaatti on erinomainen salaatti lounaalle tai piknikille. Voit vaihtaa tonnikalan myös muuhun kalasäilykkeeseen.
Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 prk (à 145 g)tonnikalapaloja vedessä
-
1 ruukkupehmeälehtistä salaattia
-
100 grapeaa salaattia, esim. jää-tai sydänsalaattia
-
2lehtisellerin vartta
-
1kurkku
-
1vihreä paprika
-
1 rs (250 g)kirsikkatomaattia
-
1porkkana
-
1-2avocadoa
-
2 rklkurpitsansiemeniä
- Kastike
-
½ dlöljyä
-
1 rklsitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlmustapippuria
Valmistusohje
1. Valuta tonnikalat. Revi salaatit tarjoilukulhoon tai annoslautasille.
2. Suikaloi lehtiselleri, kuutioi kurkku ja paprika. Puolita tomaatit. Kuori porkkana ja höylää se kuorimaveitsellä suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kuoresta. Kuutioi tai viipaloi avokadot.
3. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin joukkoon.
4. Lisää kasvikset ja tonnikala salaatinlehtien päälle. Valuta päälle loput kastikkeesta. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.
Vinkki
Tonnikalan tilalla voit käyttää kotimaisia luonnonkalasäilykkeitä.
Valmistusohje
1.
Valuta tonnikalat. Revi salaatit tarjoilukulhoon tai annoslautasille.
2.
Suikaloi lehtiselleri, kuutioi kurkku ja paprika. Puolita tomaatit. Kuori porkkana ja höylää se kuorimaveitsellä suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kuoresta. Kuutioi tai viipaloi avokadot.
3.
Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin joukkoon.
4.
Lisää kasvikset ja tonnikala salaatinlehtien päälle. Valuta päälle loput kastikkeesta. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet.
Vinkki
Tonnikalan tilalla voit käyttää kotimaisia luonnonkalasäilykkeitä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g