Tomaattinen papukeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L M K

Pavut takaavat, että tällä keitolla nälkä lähtee - ja myös pysyy poissa. Pakasteena tai säilykkeinä pavut ovat helposti hyödynnettävissä.

Vinkki

Papuja löytyy esikypsennettyinä myös säilytetölkeistä ja tetroista (esim. Go Green). Niissä on usein pieni määrä suolaa, joten suolatietoinen kokki vähentää reseptistä suolaa noin ½ teelusikallista.  



Raaka-aineet

2
valkosipulin kynttä
100 g
purjoa
3 (200g)
porkkanaa
200 g
kurttu- tai valkokaalia
1
sellerin varsi
¼ tl
kuivattua chiliä
2 rkl
öljyä
300 g
papusekoitusta (pakaste, esim. Apetit)
400 g
tomaattimurskaa
1½ tl
basilikaa
1 tl
rosmariinia
7 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
2
kokonaista mausteneilikkaa
Lisäksi
5 viipaletta
täysjyvävehnäleipää

Valmistusohje

1. Pilko kasvikset. Mittaa öljy kattilaan ja kuullota aluksi sipulit sekä chili.
2. Lisää muut kasvikset, tomaattimurska, vesi sekä mausteet. Hauduta noin 15 minuuttia.
3. Lisää pavut ja jatka hauduttamista muutama minuutti.
4. Paahda leipäviipaleet ja aseta jokaiselle lautaselle 1 viipale. Annostele keitto leivän päälle ja tarjoa heti.
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g