M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Täytetyt bataatit

M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Makea bataatti kohtaa mausteisen nyhtökauramuhennoksen. Voiko lopputulos olla muuta kuin herkullista?



Raaka-aineet

1 kg
bataattia (pieniä)
1 rkl
öljyä
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
paprika
1 pkt
nyhtökauraa (nude)
2 rkl
öljyä
3-4 dl
bataatin sisusta
100 g
tuorejuustoa
1 dl
ketsuppia
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
basilikaa
Pinnalle
1 dl
juustoraastetta

Valmistusohje

1. Halkaise bataatit pitkittäin. Sivele leikkauspinta öljyllä. Kypsennä puolikkaita 200 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes malto on kypsää.
2. Valmistele odotellessasi täytettä. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika. Silppua nyhtökauraa pienemmiksi paloiksi.
3. Koverra kypsien bataatinpuolikkaiden sisustaa lusikalla ja hienonna massaa veitsellä.
4. Paista nyhtökauraa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvikset, ketsuppi ja tuorejuusto sekä mausteet. Kypsennä pari minuuttia, kunnes täyte on muhennosmaista.

5. Lusikoi täytettä bataattikuoriin ja kuorruta juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä..

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g