Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1 ½ dl
kvinoaa
3 dl
vettä
200 g
porkkanaa
50 g
juustoa (rasvaa max. 17%)
1 dl
cashewpähkinöitä
½ dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
2 rkl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Kvinoa-juustopihvit

Nämä rouskuvat kasvispihvit eivät kaipaa rinnalleen kuin raikasta vihannessalaattia. Kvinoa-juustopihvit maistuvat myös liha- tai kalaruuan lisäkkeenä.

Nämä rouskuvat kasvispihvit eivät kaipaa rinnalleen kuin raikasta vihannessalaattia. Kvinoa-juustopihvit maistuvat myös liha- tai kalaruuan lisäkkeenä.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 ½ dl
kvinoaa
3 dl
vettä
200 g
porkkanaa
50 g
juustoa (rasvaa max. 17%)
1 dl
cashewpähkinöitä
½ dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
2 rkl
öljyä

Valmistusohje

1.
Keitä huuhdellut kvinoan siemenet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 15 minuuttia).
2.
Raasta sillä aikaa porkkanat ja juusto. Rouhi pähkinät.
3.
Lisää porkkanaraaste kypsän, kuuman kvinoan joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Lisää myös juustoraaste, pähkinärouhe, jauhot, kananmunat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi
4.
Paista pihvit öljyssä paistinpannulla. Sopiva paistoaika on 5 minuuttia / puoli. Halutessasi voit kypsentää pihvit myös uunissa leivinpaperin päällä.

Vinkki

  • Tarjoa pihvejä esimerkiksi paistetun lihan tai kalan lisukkeena. Pihvit sopivat myös pääruoaksi sellaisenaan runsaan vihersalaatin kera.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g