G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Suklaakakkua ja mangosalsaa

G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tulinen mangosalsa piristää mutakakkumaista suklaakakkua. Gluteenittomana se maistuu monelle herkkusuulle ja on kaiken huipuksi helppo valmistaa.



Raaka-aineet

1 ½ dl
sokeria
1 dl
mantelijauhetta
¾ dl
maissitärkkelystä
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
vaniljasokeria
¾ dl
vettä
¾ dl
pullomargariinia
1
muna
Mangosalsa
1
mango
1
chili
1
granaattiomena
2-3 rkl
limen mehua

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat ainekset. Kiehauta vesi ja lisää siihen rasva. Anna jäähtyä hieman. Lisää vesi-rasvaseos ja muna kuiviin aineksiin. Sekoita ja kaada voideltuun ja mantelijauhella jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.
2. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia
3. Kuutioi salsan mango ja hienonna chili. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet hakkaamalla kuperaa kuorta puukapustalla leikkuulaudan päällä. Sekoita siemenet mangon ja chilin joukkoon ja mausta limellä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
245 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen