Macaronit

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G K

Macaronit eli manteliset marenkileivokset ovat olleet viime vuosina monien juhlien vakiotarjottavaa. Mainiosti ne juhliin sopivatkin kun muuntautuvat täytettä muokkamalla monen makuun sopiviksi

Vinkki

Älä heitä keltuaisia pois, vaan käytä ne kokomunan korvaajana vaikka lihapullataikinassa, köyhissä ritareissa tai vaniljakastikkeessa. Keltuaiset säilyvät hyvin peitettynä jääkaapissa pari päivää. Jos et kokkaile heti, voit hyvin pakastaa keltuaiset.   



Raaka-aineet

250 g
mantelijauhetta
420 g (7 dl)
tomusokeria
6
valkuaista
1 dl
sokeria
(elintarvikevärejä)
Täyte
400 g
kotimaisia vadelmia
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 - 4 rkl
sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita mantelijauho ja tomusokeri. Jos haluat varmistaa sileän lopputuloksen, voit pyöräyttää seoksen esimerkiksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri notkeaksi, mutta ei jäykäksi vaahdoksi. Vaahdon ei tarvitse pysyä vatkauskulhossa, kun astian kääntää ympäri. Värjää vaahto halutessasi elintarvikevärillä. Siivilöi tomusokeri-mantelijauhoseos valkuaisvaahdon joukkoon parissa erässä nuolijalla sekoittaen.
3. Laita uunipeltien päälle SAGA-leivinpaperiarkkeja. Taivuta yhdestä arkista pursotin. Voit myös käyttää valmista pursotinpussia tai pakastepussia. Täytä pursotin taikinalla, leikkaa kärki auki ja pursota pellille halkaisijaltaan 4 cm olevia kiekkoja. Ne eivät juurikaan leviä paistettaessa. Anna kiekkojen kuivahtaa ennen paistamista n. 30 min, jotta niihin tulee kuori.
4. Kypsennä 130 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä paperin päällä ainakin tunti, jolloin irroittaminen on helpompaa.

5. Soseuta marjat ja sekoita tuorejuuston kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
6. Kokoa pohjista leivoksia laittamalla kaksi marenkia pohjat vastakkain ja niiden väliin tuorejuusto-marjatäytettä.

Yhteistyössä

Pääraaka-aine
SAGA
SAGA

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
270 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
35 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g