M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Spelttiskonssit

M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Skonssit eli teeleivät tarjotaan aina vastaleivottuina, jolloin ne ovat herkullisia jopa ilman lisäkkeitä.



Raaka-aineet

2 dl
täysjyväspelttijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
50 g
rasiamargariinia
2 dl
kermaviiliä
Voiteluun
2 rkl
maitoa

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kuivat aineet, nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kermaviili, älä vaivaa.
2. Pyörittele reilusti jauhotetulla pöydällä taikinasta pötkö ja leikkaa se 12:en palaan.
3. Nosta leivonnaiset lastalla leivinpaperin päälle pellille, litistä hiukan, voitele maidolla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.

Vinkki

  • Tarjoa tuoreina hillon tai tuorejuuston kanssa.
  • Voit maustaa taikinaa noin ½ dl:lla pilkottuja, kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja. Silloin ei tarvita hilloa lisäkkeeksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.0 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.0 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.9 g