Ainekset
- Sitruunakakku
-
2 ¼ dlsokeria
-
2munaa
-
1 ½ dlpullomargariinia
-
1sitruunan kuori
-
3 rklsitruunan mehua
-
3 rkllemon curdia
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 ¼ dlvehnäjauhoja
- Sitruunakastike
-
1 ½ dllemon curdia
-
1 rklsitruunanmehua
-
(1 rklvettä)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.
2. Mittaa sitruunakakun ainekset kulhoon vehnäjauhoja lukuun ottamatta. Sekoita tasaiseksi.
3. Kääntele jauhot seokseen ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaavi taikina vuokaan.
4. Paista mutakakku uunin keskitasoa alemmalla tasolla 20 – 25 minuuttia, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita vielä jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
5. Sekoita sitruunakastikkeen lemon curd ja sitruunamehu. Jos seos on liian jäykkää levitettäväksi, lisää tilkka vettä. Levitä kastike jäähtyneen kakun pinnalle.
Vinkki
Voit myös jättää sitruunakastikkeen pois ja siivilöidä kakun pinnalle tomusokeria.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
395 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
56 g
josta sokereita
43 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Sitruunamutakakku
Makean kirpeä sitruunamutakakku haastaa herkullisuudellaan suklaisen sukulaisensa. Kakku syntyy tuossa tuokiossa, ainekset sekoittaen. Lemon curdista tehty kastike viimeistelee pinnan juhlavaksi.
Makean kirpeä sitruunamutakakku haastaa herkullisuudellaan suklaisen sukulaisensa. Kakku syntyy tuossa tuokiossa, ainekset sekoittaen. Lemon curdista tehty kastike viimeistelee pinnan juhlavaksi.
Kuva: Sydänmekrki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Sitruunakakku
-
2 ¼ dlsokeria
-
2munaa
-
1 ½ dlpullomargariinia
-
1sitruunan kuori
-
3 rklsitruunan mehua
-
3 rkllemon curdia
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 ¼ dlvehnäjauhoja
- Sitruunakastike
-
1 ½ dllemon curdia
-
1 rklsitruunanmehua
-
(1 rklvettä)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.
2. Mittaa sitruunakakun ainekset kulhoon vehnäjauhoja lukuun ottamatta. Sekoita tasaiseksi.
3. Kääntele jauhot seokseen ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaavi taikina vuokaan.
4. Paista mutakakku uunin keskitasoa alemmalla tasolla 20 – 25 minuuttia, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita vielä jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
5. Sekoita sitruunakastikkeen lemon curd ja sitruunamehu. Jos seos on liian jäykkää levitettäväksi, lisää tilkka vettä. Levitä kastike jäähtyneen kakun pinnalle.
Vinkki
Voit myös jättää sitruunakastikkeen pois ja siivilöidä kakun pinnalle tomusokeria.
Valmistusohje
1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.
2.
Mittaa sitruunakakun ainekset kulhoon vehnäjauhoja lukuun ottamatta. Sekoita tasaiseksi.
3.
Kääntele jauhot seokseen ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaavi taikina vuokaan.
4.
Paista mutakakku uunin keskitasoa alemmalla tasolla 20 – 25 minuuttia, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita vielä jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
5.
Sekoita sitruunakastikkeen lemon curd ja sitruunamehu. Jos seos on liian jäykkää levitettäväksi, lisää tilkka vettä. Levitä kastike jäähtyneen kakun pinnalle.
Vinkki
Voit myös jättää sitruunakastikkeen pois ja siivilöidä kakun pinnalle tomusokeria.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
395 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
56 g
josta sokereita
43 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g