Hedelmä-pähkinäraakakakku

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M K

Maidoton ja gluteeniton pähkinäinen raakakakku sopii kaikille ja on siksi erinomainen tarjottava juhlapöydässä. Vaikka energiaa onkin, raakakakuksi tämä on terveellinen tapaus: rasvan laatu on hyvä.



Raaka-aineet

Pohja
1 dl
hasselpähkinöitä tai manteleita
1 dl
kurpitsansiemeniä
100 g
pehmeitä kivettömiä taateleita
1 rkl
vettä
Täyte
400 g
cashewpähkinöitä
200 g
mansikoita
2 rkl
juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
2 rkl
sitruunan mehua
Koristeeksi
200 g
persimonia tai verkkomelonia
2
kiiviä
100 g
viinirypäleitä tai tummia luumuja
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneella tai tehosekoittimessa massaksi. Lisää hiukan vettä, jos ei muuten tule tasaista. Käytä kakkuvuokaa (halkaisija 22 cm), jossa on irrotettava reuna. Vuoraa vuoka muovikelmulla. Taputtele pohjaseos huolellisesti vuoan pohjalle.
2. Jauha liotetut pähkinät monitoimikoneella, lisää mansikat, hunaja ja sitruunamehu ja sekoita hyvin.
3. Levitä pohjataikinan päälle täyte. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi.
4. Kun kakku on hieman kovettunut, irrota vuoan reuna, nosta kakku muovikelmun avulla tarjoiluvadille, tasoita reunat ja koristele hedelmäviipaleilla.