K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mustikkakukko

K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan mustikkakukossa eli rättänässä. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.



Raaka-aineet

80 g
rasiamargariinia
1 dl
sokeria
1
kananmuna
4 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 l
mustikoita
1 dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
Tarjoiluun
½ l
jäätelöä

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4. Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.

Vinkki

  • Tuoreille mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja. 
  • Voit tehdä kukon myös syksyisenä, omena-puolukkatäytteellä. Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
  • Vaniljakastikkeen ohjeen löydät täältä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g