
Ainekset
-
500 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
-
noin 1 ltuoreita suppilovahveroita (tai pieni kourallinen kuivattuja)
-
2,5 dlruokakermaa (rasvaa max. 15%)
-
noin 1 tlsuolaa
-
muutama rouhaisumustapippuria
Valmistusohje
1. Esikäsittele sienet: paista pannulla tuoreet sienet tai liota kuivatut sienet. Muista aina tarkistaa käyttämäsi sienten esikäsittelyohjeet ennen kokkaamista.
2. Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan jäisenä.
3. Sekoita perunan sekaan esikäsitellyt, hienonnetut sienet.
4. Mausta ruokakerma suolalla ja pippurilla. Kaada sekaan.
5. Sekoita ja paista 200 asteisessa uunissa vähintään 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperi tai folio.
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Vinkki
- Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot, kantarellit tai vaikka rouskut. Myös kaupan herkkusienet tai siitakesienet sopivat hyvin.
- Tuoreet sienet paistetaan pannulla (rouskut täytyy usein ryöpätä, tarkista sienikohtainen käsittelyohje) ja kuivatut sienet liotetaan.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sienikiusaus
Sienikiusaus on muutaman raaka-aineen uuniruoka. Loistava arkiruoka ja ulkoilupäivien helppo lounas.
Sienikiusaus on muutaman raaka-aineen uuniruoka. Loistava arkiruoka ja ulkoilupäivien helppo lounas.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
-
noin 1 ltuoreita suppilovahveroita (tai pieni kourallinen kuivattuja)
-
2,5 dlruokakermaa (rasvaa max. 15%)
-
noin 1 tlsuolaa
-
muutama rouhaisumustapippuria
Valmistusohje
1. Esikäsittele sienet: paista pannulla tuoreet sienet tai liota kuivatut sienet. Muista aina tarkistaa käyttämäsi sienten esikäsittelyohjeet ennen kokkaamista.
2. Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan jäisenä.
3. Sekoita perunan sekaan esikäsitellyt, hienonnetut sienet.
4. Mausta ruokakerma suolalla ja pippurilla. Kaada sekaan.
5. Sekoita ja paista 200 asteisessa uunissa vähintään 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperi tai folio.
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Vinkki
- Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot, kantarellit tai vaikka rouskut. Myös kaupan herkkusienet tai siitakesienet sopivat hyvin.
- Tuoreet sienet paistetaan pannulla (rouskut täytyy usein ryöpätä, tarkista sienikohtainen käsittelyohje) ja kuivatut sienet liotetaan.
Valmistusohje
1.
Esikäsittele sienet: paista pannulla tuoreet sienet tai liota kuivatut sienet. Muista aina tarkistaa käyttämäsi sienten esikäsittelyohjeet ennen kokkaamista.
2.
Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan jäisenä.
3.
Sekoita perunan sekaan esikäsitellyt, hienonnetut sienet.
4.
Mausta ruokakerma suolalla ja pippurilla. Kaada sekaan.
5.
Sekoita ja paista 200 asteisessa uunissa vähintään 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperi tai folio.
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Vinkki
- Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot, kantarellit tai vaikka rouskut. Myös kaupan herkkusienet tai siitakesienet sopivat hyvin.
- Tuoreet sienet paistetaan pannulla (rouskut täytyy usein ryöpätä, tarkista sienikohtainen käsittelyohje) ja kuivatut sienet liotetaan.
Muunnos
Kiusauksesta saa helposti maidottoman ja samalla myös vegaanisen, kun ruokakermana käyttää kaurakermaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g