
Ainekset
- Pohja
-
125 gmargariinia kuutioituna
-
3 dlspelttijauhoja
-
ripaussuolaa
-
1 rklkylmää vettä
- Täyte
-
1keskikokoinen kesäkurpitsa
-
1sipuli
-
1 rklrypsiöljyä
-
1valkosipulinkynsi murskattuna
-
2,5 dlkantarelleja
-
2 dlruokakermaa (15%)
-
2kananmunaa
-
1,5 dljuustoraastetta
-
mustapippuria myllystä
-
maun mukaansuolaa
- Päälle
-
Salaatin lehtiä
-
Kirsikkatomaatteja
-
Persiljaa
Valmistusohje
Aloita valmistamalla pohja
1. Yhdistä jauhot ja suola. Nypi margariinikuutiot vehnäjauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2. Sekoita joukkoon vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle.
3. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
4. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
5. Paista pohjaa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Täytteen valmistus
1. Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon sipuli- ja kesäkurpitsakuutiot sekä valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.
3. Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
4. Sekoita yhteen ruoanlaittokerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
5. Levitä sieni-kesäkurpitsapaistos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle vielä muna-kermaseos.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasossa (220 asteessa) vielä noin 25 minuuttia. Koristele piirakka maun mukaan.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Vinkki
Kokeile täytteeksi myös muita metsäsieniä, saatavuuden mukaan.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Sieni-kesäkurpitsapiirakka
Maukas syksyinen sienipiirakka maistuu niin arkena kuin juhlana. Se maistuu sellaisenaan tai hyvän salaatin kera vaikkapa lounaaksi tai illanistujaisissa.
Maukas syksyinen sienipiirakka maistuu niin arkena kuin juhlana. Se maistuu sellaisenaan tai hyvän salaatin kera vaikkapa lounaaksi tai illanistujaisissa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
125 gmargariinia kuutioituna
-
3 dlspelttijauhoja
-
ripaussuolaa
-
1 rklkylmää vettä
- Täyte
-
1keskikokoinen kesäkurpitsa
-
1sipuli
-
1 rklrypsiöljyä
-
1valkosipulinkynsi murskattuna
-
2,5 dlkantarelleja
-
2 dlruokakermaa (15%)
-
2kananmunaa
-
1,5 dljuustoraastetta
-
mustapippuria myllystä
-
maun mukaansuolaa
- Päälle
-
Salaatin lehtiä
-
Kirsikkatomaatteja
-
Persiljaa
Valmistusohje
Aloita valmistamalla pohja
1. Yhdistä jauhot ja suola. Nypi margariinikuutiot vehnäjauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2. Sekoita joukkoon vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle.
3. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
4. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
5. Paista pohjaa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Täytteen valmistus
1. Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon sipuli- ja kesäkurpitsakuutiot sekä valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.
3. Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
4. Sekoita yhteen ruoanlaittokerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
5. Levitä sieni-kesäkurpitsapaistos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle vielä muna-kermaseos.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasossa (220 asteessa) vielä noin 25 minuuttia. Koristele piirakka maun mukaan.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Vinkki
Kokeile täytteeksi myös muita metsäsieniä, saatavuuden mukaan.
Valmistusohje
Aloita valmistamalla pohja
1.
Yhdistä jauhot ja suola. Nypi margariinikuutiot vehnäjauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2.
Sekoita joukkoon vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle.
3.
Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
4.
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
5.
Paista pohjaa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Täytteen valmistus
1.
Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
2.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon sipuli- ja kesäkurpitsakuutiot sekä valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.
3.
Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
4.
Sekoita yhteen ruoanlaittokerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
5.
Levitä sieni-kesäkurpitsapaistos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle vielä muna-kermaseos.
6.
Paista piirakkaa uunin keskitasossa (220 asteessa) vielä noin 25 minuuttia. Koristele piirakka maun mukaan.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Vinkki
Kokeile täytteeksi myös muita metsäsieniä, saatavuuden mukaan.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Kategoriat
Suolaiset leivonnaiset Pitsat ja piirakat Kasvikset Viljatuotteet Hyvää brunssia KesäkurpitsasuosikitYhteistyössä
