Ainekset

Pohja
125 g
margariinia kuutioituna
3 dl
spelttijauhoja
ripaus
suolaa
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi murskattuna
2,5 dl
kantarelleja
2 dl
ruokakermaa (15%)
2
kananmunaa
1,5 dl
juustoraastetta
mustapippuria myllystä
maun mukaan
suolaa
Päälle
Salaatin lehtiä
Kirsikkatomaatteja
Persiljaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Sieni-kesäkurpitsapiirakka

Maukas syksyinen sienipiirakka maistuu niin arkena kuin juhlana. Se maistuu sellaisenaan tai hyvän salaatin kera vaikkapa lounaaksi tai illanistujaisissa.

Maukas syksyinen sienipiirakka maistuu niin arkena kuin juhlana. Se maistuu sellaisenaan tai hyvän salaatin kera vaikkapa lounaaksi tai illanistujaisissa.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
125 g
margariinia kuutioituna
3 dl
spelttijauhoja
ripaus
suolaa
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi murskattuna
2,5 dl
kantarelleja
2 dl
ruokakermaa (15%)
2
kananmunaa
1,5 dl
juustoraastetta
mustapippuria myllystä
maun mukaan
suolaa
Päälle
Salaatin lehtiä
Kirsikkatomaatteja
Persiljaa

Valmistusohje

Aloita valmistamalla pohja
1.
Yhdistä jauhot ja suola. Nypi margariinikuutiot vehnäjauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2.
Sekoita joukkoon vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle.
3.
Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
4.
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
5.
Paista pohjaa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Täytteen valmistus
1.
Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
2.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon sipuli- ja kesäkurpitsakuutiot sekä valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.
3.
Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
4.
Sekoita yhteen ruoanlaittokerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
5.
Levitä sieni-kesäkurpitsapaistos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle vielä muna-kermaseos.
6.
Paista piirakkaa uunin keskitasossa (220 asteessa) vielä noin 25 minuuttia. Koristele piirakka maun mukaan.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Vinkki

Kokeile täytteeksi myös muita metsäsieniä, saatavuuden mukaan.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä