Siemennäkkileipä

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L M K

Rapea siemennäkkäri maistuu aamu-, ilta- tai välipalana.

Vinkki

Rapeat siemennäkkärit maistuvat aamu-, ilta- ja välipalana.



Raaka-aineet

1 dl
pikakaurahiutaleita
1 dl
kurpitsansiemeniä
1 dl
hassel- tai saksanpähkinöitä (rouhittuja)
1 dl
kuivattuja puolukoita tai karpaloita
½ dl
pellavansiemeniä
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
hampunsiemeniä (rouhittuja)
¾ tl
suolaa
1 ½ dl
vettä
rypsiöljyä voiteluun

Valmistusohje

1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita.
2. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikinaksi.
3. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina lastan tai haarukan avulla noin 25x30 cm kokoiseksi levyksi. Vedä paperi pellille.
4. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa ja jaa levy veitsellä ruuduiksi, käännä ruudut ympäri ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 15 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hyvin ja säilytä tiiviissä rasiassa.
Pääraaka-aine
Teema
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
26 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.0 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
1.0 g