Pehmeät sämpylät
Aamupuuron jämät uppoavat kätevästi sämpylätaikinaan, samoin kasvisraasteen tai soseen tähteet.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3 dlhiutalepuuroa
-
3 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklsiirappia
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlporkkanaraastetta
-
Sydänmerkki-tuote4 dltäysjyväspelttijauhoja
-
4 dlhiivaleipäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, lisää taikinan muut aineet ja alusta taikinaksi. Kohota tunnin verran liinalla peitettynä.
2. Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinapalloja lautaselle, jossa on jauhoja, pyöräytä sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä puoli tuntia.
3. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Hiivaleipäjauhon voi myös korvata sämpyläjauhoilla.
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g