Rukiinen lohigalette

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L M

Lohipiiras on näyttävä, herkullinen ja helppo valmistaa. Tarjoa herkku kahvipöydässä tai pieninä cocktailpaloina

Vinkki

Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää 



Raaka-aineet

Kuori
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
1½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
ruisjauhoja
1 dl
ruisleseitä
Täyte
600 g
lohta tai kirjolohta
3 rkl
rasiamargariinia
½ tl
suolaa
1 dl
tuoretta tilliä
Voiteluun
2 rkl
rasiamargariinia

Valmistusohje

1. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
2. Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet ja taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää. Lisää rasvanokareita ja ripottele suolaa ja tilliä kerroksien väliin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman.
3. Paista 230-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g