selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Salaattipiirakka
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Salaattipiirakka

M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Salaattipiirakassa yhdistyy rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2 dl
ruisjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
100 g
rasiamargariinia
1-2 rkl
vettä
Täyte
Sydänmerkki-tuote
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
maustamatonta jogurttia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
tuoretta minttua
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
ripaus
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
750 g
päärynöitä
Sydänmerkki-tuote
1 dl
saksanpähkinöitä
Sydänmerkki-tuote
50 g
vuonankaalia tai salaattisekoitusta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää rasva ja nypi tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja muotoile taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun matalareunaisen piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin ½ tunniksi.
3. Peitä piirakan pohja leivinpaperilla, voit halutessasi lisätä painoksi esim. riisiä. Paista piirakkapohjaa peitettynä 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista sitten leivinpaperi ja paista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4. Notkista tuorejuusto jogurtilla ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella mustapippuria.
5. Huuhtele päärynät ja leikkaa ne puoliksi. Koverra pois siemenkota ja viipaloi hedelmäliha. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä.
6. Levitä tuorejuustoseos piirakan pohjalle ja lisää vuonankaalit tai salaattisekoitus. Nosta päälle viipaloidut päärynät ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät. Tarjoa salaattipiirakka heti.

Vinkki

Jos käytät vahvaa minttua, niin 1 rkl minttua riittää. Kuivattua minttua tarvitset 1 tl.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25.0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
4.0 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25.0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
4.0 g