M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pikkupizzat

M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Järkevillä täytteillä pitsastakin saa ihan mukiinmenevän aterian.



Raaka-aineet

Pohja
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
5 dl
hiivaleipäjauhoja
Pohjalle
1 ½ dl
tomaattipyreetä
½ dl
vettä
1 tl
oreganoa
Täyte
1
sipuli
400 g
jauhelihaa
1 rkl
öljyä
1 tl
paprikajauhetta
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
4
tomaattia
Pinnalle
200 g
juustoa

Valmistusohje

1. Lämmitä pohjataikinan vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää ainekset jauhoja lukuun ottamatta ja sekoita. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoilta. Valmista täyte kohoamisen aikana.
2. Sekoita pohjan päälle levitettävät tomaattipyre, vesi ja oregano.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha öljyssä paistinpannussa. Mausta. Viipaloi täytteen tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Raasta juusto.
4. Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se 10 osaan. Pyöritä palat pieniksi sämpylöiksi ja kauli ohuiksi pohjiksi. Levitä pohjille tomaattipyreseosta, jauhelihatäytettä ja tomaattiviipaleita. Levitä pinnalle juustoraastetta.
5. Paista pitsoja 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g