Punajuuri-omenakeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G K

Vihreän omenan kirpakkuus sopii erinomaisesti punajuuren kaveriksi. Soppa maistuu niin juhlavana alkuruokana kuin kevyenä pääruokanakin.

Vinkki

  • aasialaisvaikutteisen keiton saat maustamalla sopan 1 ruokalusikallisella tuoretta inkivääriä, limen mehulla sekä 2 dl:lla kevyttä kookosmaitoa. Kookosmaito tuo riittävää pehmeyttä, joten tuorejuustoa ei tarvita
  • tähän soppaan upotat mainiosti (sillittömät) rosollinjämät


Raaka-aineet

600 g
punajuuria
100 g
porkkanaa
1
sipuli
2
vihreää omenaa
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
timjamia
100 g
tuorejuustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko punajuuret, porkkana, omenat ja sipuli. Viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset kevyesti. Lisää vesi, suola, pippuri ja timjami.
3. Keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet. Lisää tuorejuusto ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.