 
                  Ainekset
- 
                    600gpunajuurta
- 
                    600gkeltajuurta
- 
                    2valkosipulin kynttä
- 
                    ½ ruukkuatuoretta timjamia
- 
                    200 gkevyt tuorejuustoa
- 
                    2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- 
                    2munaa
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    ½ tlrouhittua mustapippuria
- 
                    ¼ tljauhettua muskottipähkinää
- Koristeeksi
- 
                    70 gpähkinöitä
Valmistusohje
                    1. Vuoraa noin 10 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
                  
                                                                                  
                    2. Kuori juurekset ja viipaloi 3-5 mm paksuisiksi viipaleiksi.  Keitä viipaleita vedessä omissa kattiloissaan  15 – 20 minuuttia eli kunnes ne vähän pehmenevät.
                  
                                                                                  
                    3. Hienonna sillä aikaa valkosipulit ja timjami ja sekoita tuorejuuston ja kasvirasvasekoitteen  joukkoon kananmunien ja mausteiden kanssa.
                  
                                                                                  
                    4. Laita kerros punajuuriviipaleita vuoan pohjalle ja kaada päälle noin puolet tuorejuustoseoksesta. Lisää keltajuuriviipaleet lopun tuorejuustoseoksen kanssa.
                  
                                                                                  
                    5. Peitä pinta leivinpaperilla ja paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja tuorejuustoseos on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa.
                  
                                                                                  
                    6. Rouhi pähkinät karkeaksi raasteeksi. Paahda kuivalla paistinpannulla ja ripottele terriinin pinnalle.
                  
                                                            Vinkki
- Omilla suosikkikasviksilla värejä ja makua voi muunnella loputtomiin: terriinin voit rakentaa vaikkapa erivärisistä porkkanoista, palsternakasta, juuriselleristä, bataatista tai niiden sekoituksista. Myös yrttivalinnalla voi leikitellä.
- Kypsennysaika vaihtelee kasvisten mukaan: esimerkiksi palsternakalle ja porkkanalle riittää noin puolet lyhyempi keittoaika kuin punajuurelle.
- Voit kypsentää terriinin myös vesihauteessa: laita vuoka suurempaan vuokaan tai uunipellille, jossa on kuumaa vettä noin vuoan puoliväliin saakka. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                110 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                7 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                6 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                4 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.5 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          Juuresterriini
Jos kaipaat vaihtelua joulunajan laatikoihin tai muuten vain kasvislisäkkeisiin, valmista juureksesi vaihteeksi terriinin muotoon.
Jos kaipaat vaihtelua joulunajan laatikoihin tai muuten vain kasvislisäkkeisiin, valmista juureksesi vaihteeksi terriinin muotoon.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    600gpunajuurta
- 
                    600gkeltajuurta
- 
                    2valkosipulin kynttä
- 
                    ½ ruukkuatuoretta timjamia
- 
                    200 gkevyt tuorejuustoa
- 
                    2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- 
                    2munaa
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    ½ tlrouhittua mustapippuria
- 
                    ¼ tljauhettua muskottipähkinää
- Koristeeksi
- 
                    70 gpähkinöitä
Valmistusohje
                    1. Vuoraa noin 10 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
                  
                                                                                  
                    2. Kuori juurekset ja viipaloi 3-5 mm paksuisiksi viipaleiksi.  Keitä viipaleita vedessä omissa kattiloissaan  15 – 20 minuuttia eli kunnes ne vähän pehmenevät.
                  
                                                                                  
                    3. Hienonna sillä aikaa valkosipulit ja timjami ja sekoita tuorejuuston ja kasvirasvasekoitteen  joukkoon kananmunien ja mausteiden kanssa.
                  
                                                                                  
                    4. Laita kerros punajuuriviipaleita vuoan pohjalle ja kaada päälle noin puolet tuorejuustoseoksesta. Lisää keltajuuriviipaleet lopun tuorejuustoseoksen kanssa.
                  
                                                                                  
                    5. Peitä pinta leivinpaperilla ja paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja tuorejuustoseos on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa.
                  
                                                                                  
                    6. Rouhi pähkinät karkeaksi raasteeksi. Paahda kuivalla paistinpannulla ja ripottele terriinin pinnalle.
                  
                                                            Vinkki
- Omilla suosikkikasviksilla värejä ja makua voi muunnella loputtomiin: terriinin voit rakentaa vaikkapa erivärisistä porkkanoista, palsternakasta, juuriselleristä, bataatista tai niiden sekoituksista. Myös yrttivalinnalla voi leikitellä.
- Kypsennysaika vaihtelee kasvisten mukaan: esimerkiksi palsternakalle ja porkkanalle riittää noin puolet lyhyempi keittoaika kuin punajuurelle.
- Voit kypsentää terriinin myös vesihauteessa: laita vuoka suurempaan vuokaan tai uunipellille, jossa on kuumaa vettä noin vuoan puoliväliin saakka. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Vuoraa noin 10 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
              
                2. 
                                                              Kuori juurekset ja viipaloi 3-5 mm paksuisiksi viipaleiksi.  Keitä viipaleita vedessä omissa kattiloissaan  15 – 20 minuuttia eli kunnes ne vähän pehmenevät.
              
                3. 
                                                              Hienonna sillä aikaa valkosipulit ja timjami ja sekoita tuorejuuston ja kasvirasvasekoitteen  joukkoon kananmunien ja mausteiden kanssa.
              
                4. 
                                                              Laita kerros punajuuriviipaleita vuoan pohjalle ja kaada päälle noin puolet tuorejuustoseoksesta. Lisää keltajuuriviipaleet lopun tuorejuustoseoksen kanssa.
              
                5. 
                                                              Peitä pinta leivinpaperilla ja paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja tuorejuustoseos on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa.
              
                6. 
                                                          Rouhi pähkinät karkeaksi raasteeksi. Paahda kuivalla paistinpannulla ja ripottele terriinin pinnalle.
              Vinkki
- Omilla suosikkikasviksilla värejä ja makua voi muunnella loputtomiin: terriinin voit rakentaa vaikkapa erivärisistä porkkanoista, palsternakasta, juuriselleristä, bataatista tai niiden sekoituksista. Myös yrttivalinnalla voi leikitellä.
- Kypsennysaika vaihtelee kasvisten mukaan: esimerkiksi palsternakalle ja porkkanalle riittää noin puolet lyhyempi keittoaika kuin punajuurelle.
- Voit kypsentää terriinin myös vesihauteessa: laita vuoka suurempaan vuokaan tai uunipellille, jossa on kuumaa vettä noin vuoan puoliväliin saakka. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                110 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                7 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                6 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                4 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.5 g
              
             
   
            
                   
            
                  