Perunavohvelit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote300 g (4-5 kpl)keitettyjä perunoita
-
Sydänmerkki-tuote4 dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
2munaa
-
1 ½ dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote(½ dlhienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Valmistusohje
1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
2. Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.
Vinkki
- Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista.
- Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä.