G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Perunavohvelit

G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Unohtuiko vohvelirauta kaappiin? Ota se jälleen käyttöön, sillä vohveleista saa myös ruokaisampaa tarjottavaa! Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan. Nauti vohvelit maukkaan täytteen kera.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
300 g (4-5 kpl)
keitettyjä perunoita
Sydänmerkki-tuote
4 dl
maitoa
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
2
munaa
1 ½ dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
(½ dl
hienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
2. Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.

Vinkki

  • Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista. 
  • Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g