
Ainekset
-
100 grasiamargariinia (rasvaa väh. 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 ¼ dlvehnäjauhoja
-
½ dlperunajauhoja
- Koristeluun
-
80 gpaistonkestävää marmeladia (esim. mansikka, aprikoosi)
Valmistusohje
1. Sekoita rasva ja sokerit kulhossa esim. puuhaarukalla. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi..
2. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle 20-25 rinkulaa (⌀ 2,5-3 cm). Tee keskelle sormella pieni kolo.
Jos et halua pursottaa, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 -25 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Tee keskelle kolo esimerkiksi peukalolla tai veitsen kahvalla.
Jos et halua pursottaa, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 -25 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Tee keskelle kolo esimerkiksi peukalolla tai veitsen kahvalla.
3. Laita koloon nokare marmeladia. Paista 200 asteessa 7 -8 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
61 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Hilloleivät
Kun pursotat taikinan rinkuloiksi, tulee perinteisistä mureista hilloleivistä astetta juhlavammat.
Kun pursotat taikinan rinkuloiksi, tulee perinteisistä mureista hilloleivistä astetta juhlavammat.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
100 grasiamargariinia (rasvaa väh. 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 ¼ dlvehnäjauhoja
-
½ dlperunajauhoja
- Koristeluun
-
80 gpaistonkestävää marmeladia (esim. mansikka, aprikoosi)
Valmistusohje
1. Sekoita rasva ja sokerit kulhossa esim. puuhaarukalla. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi..
2. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle 20-25 rinkulaa (⌀ 2,5-3 cm). Tee keskelle sormella pieni kolo.
Jos et halua pursottaa, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 -25 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Tee keskelle kolo esimerkiksi peukalolla tai veitsen kahvalla.
Jos et halua pursottaa, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 -25 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Tee keskelle kolo esimerkiksi peukalolla tai veitsen kahvalla.
3. Laita koloon nokare marmeladia. Paista 200 asteessa 7 -8 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
Valmistusohje
1.
Sekoita rasva ja sokerit kulhossa esim. puuhaarukalla. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi..
2.
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle 20-25 rinkulaa (⌀ 2,5-3 cm). Tee keskelle sormella pieni kolo.
Jos et halua pursottaa, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 -25 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Tee keskelle kolo esimerkiksi peukalolla tai veitsen kahvalla.
Jos et halua pursottaa, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 -25 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Tee keskelle kolo esimerkiksi peukalolla tai veitsen kahvalla.
3.
Laita koloon nokare marmeladia. Paista 200 asteessa 7 -8 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
61 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g