Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

100 g
rasiamargariinia (rasvaa väh. 60 %)
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
Koristeluun
80 g
paistonkestävää marmeladia (esim. mansikka, aprikoosi)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
61 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Hilloleivät

Kun pursotat taikinan rinkuloiksi, tulee perinteisistä mureista hilloleivistä astetta juhlavammat.

Kun pursotat taikinan rinkuloiksi, tulee perinteisistä mureista hilloleivistä astetta juhlavammat.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
100 g
rasiamargariinia (rasvaa väh. 60 %)
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
Koristeluun
80 g
paistonkestävää marmeladia (esim. mansikka, aprikoosi)

Valmistusohje

1.
Sekoita rasva ja sokerit kulhossa esim. puuhaarukalla. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi..
2.
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle 20-25 rinkulaa (⌀ 2,5-3 cm). Tee keskelle sormella pieni kolo.

Jos et halua pursottaa, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 -25 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Tee keskelle kolo esimerkiksi peukalolla tai veitsen kahvalla.
3.
Laita koloon nokare marmeladia. Paista 200 asteessa 7 -8 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
420 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
61 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g