Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

2
liivatelehteä
2 dl
täysmaitoa
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
1 rkl
vaahterasiirappia
Puolukkahilloke
1 ps (200 g)
puolukoita (pakaste)
½ dl
sokeria
(1-2 tl
vettä)
1 tl
vaniljasokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
79 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Panna cotta puolukkasydämellä

Jogurttipohjainen puolukka panna cotta on juhlava ja kepeämpi jälkiruoka syksyn ja talven herkkuhetkiin. Puolukat tuovat ihanankirpeää makua, mutta voit käyttää myös muita marjoja.

Jogurttipohjainen puolukka panna cotta on juhlava ja kepeämpi jälkiruoka syksyn ja talven herkkuhetkiin. Puolukat tuovat ihanankirpeää makua, mutta voit käyttää myös muita marjoja.

Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2
liivatelehteä
2 dl
täysmaitoa
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
1 rkl
vaahterasiirappia
Puolukkahilloke
1 ps (200 g)
puolukoita (pakaste)
½ dl
sokeria
(1-2 tl
vettä)
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohje

1.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
2.
Kaada maito pinnoitettuun kattilaan, lisää vanilja. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi.
3.
Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
4.
Sekoita jogurtti ja vaahterasiirappi keskenään. Valuta maitoseos koko ajan sekoittaen jogurtin joukkoon.
5.
Kaada seos jälkiruokakulhoihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Peitä kulhot muovikelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
6.
Laita puolukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes puolukat ovat pehmenneet. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta vaniljalla. Jäähdytä.
7.
Annostele jähmettyneiden panna cottien päälle puolukkahilloketta.

Vinkki

Voit valmistaa puolukkahillokkeen etukäteen ja laittaa osan jälkiruokakulhojen pohjalle ennen panna cotta -massan lisäämistä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
79 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen