Kuva: SAGA

Ainekset

Lihapullat
50 g
pakastepinaattia
½
sipuli
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
½ rkl
piparjuuritahnaa
400 g
jauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1
muna
3 rkl
seesaminsiemeniä
Sieni-salaatti
150 g
roomansalaattia
½
sipuli
400 g
suppilovahveroita tai kantarelleja
5 rkl
öljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
117 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
G Gluteeniton
M Maidoton

Täytetyt lihapullat sieni-salaattipedillä

Lämmin roomansalaatti ja sienet muodostavat herkullisen salaattipedin, joka tarjoillaan täytettyjen lihapullien kanssa.

Lämmin roomansalaatti ja sienet muodostavat herkullisen salaattipedin, joka tarjoillaan täytettyjen lihapullien kanssa.

Kuva: SAGA

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Lihapullat
50 g
pakastepinaattia
½
sipuli
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
½ rkl
piparjuuritahnaa
400 g
jauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1
muna
3 rkl
seesaminsiemeniä
Sieni-salaatti
150 g
roomansalaattia
½
sipuli
400 g
suppilovahveroita tai kantarelleja
5 rkl
öljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Sulata pinaatti. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita pinaatti, sipulisilppu, persilja ja piparjuuritahna. Muodosta 12 pientä palloa ja laita ne pakastimeen 10 minuutiksi.
2.
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla, lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Leivo tangoksi ja jaa 12 osaan. Taputa palat litteäksi, laita pinaatti-persilja-pallo keskelle ja käännä lihan reunat pallon päälle ja muotoile käsissäsi pyöreäksi. Kierittele lihapullat lopuksi seesaminsiemenissä.
3.
Aseta pöydälle neljä A3-kokoista SAGA-leivinpaperiarkkia. Puhdista salaatinlehdet, leikkaa isoiksi suikaleiksi ja jaa tasaisesti arkkien keskelle.
4.
Kuori sipuli ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Sekoita sienet sipulin, etikan, öljyn ja mausteiden kanssa. Levitä salaatin päälle ja aseta lihapullat päällimmäiseksi. Muotoile paperista nyytti ja sulje se huolellisesti narulla.
5.
Laita kahteen suureen kattilaan n. 3-4 cm vettä. Kun vesi kiehuu, laita kaksi nyyttiä kumpaankin kattilaan ja anna kypsyä 12-15 minuuttia.

Vinkki

Tarjoile ruoka nyyteistä esimerkiksi täysjyväriisin tai –spagetin kanssa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
117 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä