Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

1 rs (200 g)
herkkusieniä
2
lehtisellerin vartta
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
½ ps (à 200 g)
sipulia (pakaste)
1 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
4-5 dl
vettä
1 tl
kuivattua meiramia tai basilikaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 ps (400 g)
valmista perunamuusiainesta (pakaste)
4 dl
kasvijuomaa
1
ruukku persiljaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
58 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
V Vegaaninen
M Maidoton
Mu Munaton
V Vegaaninen

Paimenenpiiras kasvisversiona

Brittiläisestä paimenenpiiraasta inspiroitunut versio valmistetaan soijarouheesta. Perinnettä kunnioittaen päälle levitetään perunamuusia.

Brittiläisestä paimenenpiiraasta inspiroitunut versio valmistetaan soijarouheesta. Perinnettä kunnioittaen päälle levitetään perunamuusia.

Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 rs (200 g)
herkkusieniä
2
lehtisellerin vartta
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
½ ps (à 200 g)
sipulia (pakaste)
1 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
4-5 dl
vettä
1 tl
kuivattua meiramia tai basilikaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 ps (400 g)
valmista perunamuusiainesta (pakaste)
4 dl
kasvijuomaa
1
ruukku persiljaa

Valmistusohje

1.
Siisti sienien kannat ja viipaloi sienet. Viipaloi varsisellerit ja hienonna valkosipulinkynnet.
2.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Paista sienet ruskeiksi. Lisää sipuli, valkosipuli ja selleri. Kuullota 5 minuuttia.
3.
Lisää tomaattisose ja soijarouhe. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.
4.
Kaada tomaatit pannulle ja lisää vettä 4 desiä. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
5.
Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.  Lisää vettä tarvittaessa, jos kastike tuntuu kuivalta.
6.
Valmista sillä aikaa perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna persilja ja lisää puolet perunamuusin joukkoon ja sekoita loput kastikkeeseen.
7.
Levitä kastike uunivuoan pohjalle. Lisää perunamuusi kastikkeen päälle ja levitä tasaiseksi.
8.
Paista 200 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Vinkki

Perunamuusin voi valmistaa kasvijuoman sijaan myös rasvattomaan maitoon tai veteen.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
58 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen