Ainekset
-
1 rs (200 g)herkkusieniä
-
2lehtisellerin vartta
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
½ ps (à 200 g)sipulia (pakaste)
-
1 rkltomaattipyreetä
-
2 dltummaa soijarouhetta
-
1 tlk (400 g)kirsikkatomaatteja
-
4-5 dlvettä
-
1 tlkuivattua meiramia tai basilikaa
-
¾ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 ps (400 g)valmista perunamuusiainesta (pakaste)
-
4 dlkasvijuomaa
-
1ruukku persiljaa
Valmistusohje
1. Siisti sienien kannat ja viipaloi sienet. Viipaloi varsisellerit ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Paista sienet ruskeiksi. Lisää sipuli, valkosipuli ja selleri. Kuullota 5 minuuttia.
3. Lisää tomaattisose ja soijarouhe. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.
4. Kaada tomaatit pannulle ja lisää vettä 4 desiä. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
5. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa, jos kastike tuntuu kuivalta.
6. Valmista sillä aikaa perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna persilja ja lisää puolet perunamuusin joukkoon ja sekoita loput kastikkeeseen.
7. Levitä kastike uunivuoan pohjalle. Lisää perunamuusi kastikkeen päälle ja levitä tasaiseksi.
8. Paista 200 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Vinkki
Perunamuusin voi valmistaa kasvijuoman sijaan myös rasvattomaan maitoon tai veteen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
58 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Maidoton,
Munaton,
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Vegaaninen
Paimenenpiiras kasvisversiona
Brittiläisestä paimenenpiiraasta inspiroitunut versio valmistetaan soijarouheesta. Perinnettä kunnioittaen päälle levitetään perunamuusia.
Brittiläisestä paimenenpiiraasta inspiroitunut versio valmistetaan soijarouheesta. Perinnettä kunnioittaen päälle levitetään perunamuusia.
Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 rs (200 g)herkkusieniä
-
2lehtisellerin vartta
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
½ ps (à 200 g)sipulia (pakaste)
-
1 rkltomaattipyreetä
-
2 dltummaa soijarouhetta
-
1 tlk (400 g)kirsikkatomaatteja
-
4-5 dlvettä
-
1 tlkuivattua meiramia tai basilikaa
-
¾ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 ps (400 g)valmista perunamuusiainesta (pakaste)
-
4 dlkasvijuomaa
-
1ruukku persiljaa
Valmistusohje
1. Siisti sienien kannat ja viipaloi sienet. Viipaloi varsisellerit ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Paista sienet ruskeiksi. Lisää sipuli, valkosipuli ja selleri. Kuullota 5 minuuttia.
3. Lisää tomaattisose ja soijarouhe. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.
4. Kaada tomaatit pannulle ja lisää vettä 4 desiä. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
5. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa, jos kastike tuntuu kuivalta.
6. Valmista sillä aikaa perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna persilja ja lisää puolet perunamuusin joukkoon ja sekoita loput kastikkeeseen.
7. Levitä kastike uunivuoan pohjalle. Lisää perunamuusi kastikkeen päälle ja levitä tasaiseksi.
8. Paista 200 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Vinkki
Perunamuusin voi valmistaa kasvijuoman sijaan myös rasvattomaan maitoon tai veteen.
Valmistusohje
1.
Siisti sienien kannat ja viipaloi sienet. Viipaloi varsisellerit ja hienonna valkosipulinkynnet.
2.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Paista sienet ruskeiksi. Lisää sipuli, valkosipuli ja selleri. Kuullota 5 minuuttia.
3.
Lisää tomaattisose ja soijarouhe. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.
4.
Kaada tomaatit pannulle ja lisää vettä 4 desiä. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
5.
Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa, jos kastike tuntuu kuivalta.
6.
Valmista sillä aikaa perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna persilja ja lisää puolet perunamuusin joukkoon ja sekoita loput kastikkeeseen.
7.
Levitä kastike uunivuoan pohjalle. Lisää perunamuusi kastikkeen päälle ja levitä tasaiseksi.
8.
Paista 200 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Vinkki
Perunamuusin voi valmistaa kasvijuoman sijaan myös rasvattomaan maitoon tai veteen.
Muunnos
Varmista, että käyttämäsi soijarouhe ja kasvijuoma ovat gluteenittomia, jolloin ruoka sopii myös keliaakikoille.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
58 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g